Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Nagoya Cochin
Hallo,
kennt jemand diese Rasse?
Ist die vielleicht die gleiche wie Cochin nur dass sie aus Japan kommt hat sie eine andere Bezeichnung?
Vile Grüße
hallo,
hat niemand diese Rasse?
sternenstaub
14.05.2018, 18:33
Das wird hier eher niemand haben. Schau mal in den Link: http://www.k-net.or.jp/~kohtin/
Nagoya Cochin scheint die japanische Version eines Hybridhuhnes zu sein, wenn ich das halbwegs richtig übersetze. Es gibt wohl vier Typen, 2 für Fleisch und 2 für Eier. Die Rasse scheint hälftig auf Cochins zu basieren. Die meisten Infos bei G**gle drehen sich aber eher um Gerichte mit Nagoya Cochins.
Nachtrag:
Hier ein Auszug aus dem PDF "Japanese native Chicken"
Nagoya (Fig. 20)
This breed was established in Aichi Prefecture during the Taishou Era (1912 –
1926) by removing the leg feathers from the Nagoya Cochin. The Nagoya
Cochin was established during the Meiji Era (1868 – 1912) by crossing the
Cochin, whose origin is in China, and some Japanese native breed. Today, the
Nagoya Cochin is extinct. The Nagoya breed has a Cochin-type body shape with
buff columbian colored plumage. The buff color of this breed has an orange tinge.
Until White Leghorn and broiler chickens were introduced to Japan on a large
scale from the U.S.A., this breed was used to produce eggs and meat. However,
after the introduction of American utility breeds, people have reared the Nagoya
only to enjoy its beautiful figure. This breed was again used for egg and meat
production in Japan on a small scale, because the Japanese recognized that this
breed produces more delicious meat and eggs than the American utility breeds.
The other features of Nagoya are a single comb, red earlobes and lead-gray
shanks.
SetsukoAi
14.05.2018, 19:07
Das wird hier eher niemand haben. Schau mal in den Link: http://www.k-net.or.jp/~kohtin/
Nagoya Cochin scheint die japanische Version eines Hybridhuhnes zu sein, wenn ich das halbwegs richtig übersetze. Es gibt wohl vier Typen, 2 für Fleisch und 2 für Eier. Die Rasse scheint hälftig auf Cochins zu basieren. Die meisten Infos bei G**gle drehen sich aber eher um Gerichte mit Nagoya Cochins.
Nachtrag:
Hier ein Auszug aus dem PDF "Japanese native Chicken"
Nagoya (Fig. 20)
This breed was established in Aichi Prefecture during the Taishou Era (1912 –
1926) by removing the leg feathers from the Nagoya Cochin. The Nagoya
Cochin was established during the Meiji Era (1868 – 1912) by crossing the
Cochin, whose origin is in China, and some Japanese native breed. Today, the
Nagoya Cochin is extinct. The Nagoya breed has a Cochin-type body shape with
buff columbian colored plumage. The buff color of this breed has an orange tinge.
Until White Leghorn and broiler chickens were introduced to Japan on a large
scale from the U.S.A., this breed was used to produce eggs and meat. However,
after the introduction of American utility breeds, people have reared the Nagoya
only to enjoy its beautiful figure. This breed was again used for egg and meat
production in Japan on a small scale, because the Japanese recognized that this
breed produces more delicious meat and eggs than the American utility breeds.
The other features of Nagoya are a single comb, red earlobes and lead-gray
shanks.
Ja so hab ich das auch herauf gelesen:
Die Rasse Nagoya Cochin wurde zu Beginn der Meiji-Ära durch die Kreuzung einer aus China importierten Cochin-Rasse und der einheimischen Rasse von Owari (heute der westliche Teil der Präfektur Aichi) erzüchtet.
Also es scheint eine Zweinutzungsrasse zu sein, die wirst du hier aber nicht finden.
LittleSwan
15.05.2018, 09:09
Today, the Nagoya Cochin is extinct. = ausgestorben ...
Ich finde das teils widersprüchlich.
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